23.01.2025, 11:12
RETSEPTID | Soolased ja magusad road, mis saavad oma õige meki ühest väikesest vallatust napsust
(4)Vaata, kuhu lisada viina, rummi ja konjakit
Puhas alkohol ise toidule maitset ei anna, küll aga laseb vabastada toidus olevaid maitsemolekule, aitab kaasa rasvade lahustamisele ning tuua esile iga koostisosa ainulaadset maitsenüanssi viisil, mida puljong ega rasvained (või ja õli) ei suuda.
FOTO: | Oma Maitse
Levinud arvamus on, et kui kuumtöötlemise aeg on mitu tundi, siis kogu alkohol aurustub toidu seest. Sellega on tehtud palju katseid ja on selgunud, et ega kogu alkohol ikka kao, imepisike osa siiski jääb. Seda tasub meeles pidada, kui sööke tulevad nautima ka lapsed või külalised, kes usulistel põhjustel ei saa alkoholi mitte mingil kujul tarbida.
Oled juba tellija?