Toiduvalmistamise ABC | Ei mingit stressi! Gnocchi on muutunud köögiviljarikkaks. Retseptid ja võtted selle lihtsa, aga mitmekülgse toidu valmistamiseks
Koduse kartulipõhise gnocchi põhiretsept
Bataadi-gnocchi – krõbedad ja võised
Ricottagnocchi peekoni ja ürdise marinara-kastmega
Kõrvitsa-gnocchi bešamellkastmes
Klassikaline kartuli-gnocchi sidruni-ricotta-kastme ja spinatiga
Peedi-gnocchi vahuse kitsejuustukastme ja Kreeka pähklitega
Lillkapsa-gnocchi pesto ja kõrvitsaseemnetega
Gnocchi’t tasub valmistades teha korraga suurem kogus tainast, kuna valmis vormitud väikesi gnocchi-pallikesi saad hõlpsalt sügavkülmutada.

Gnocchi, millest kõige rohkem teatakse maailmas kartuli-gnocchi’t, on tavaliselt vormitud kartulist, jahust ja munadest. Mõnes klassikalises versioonis on kaasatud ka juust, spinat või ricotta. Tainas tehakse väikesteks pehmeteks padjakujulisteks tükkideks, mis on sageli kahvli või gnocchi-tahvliga triibuliseks rihveldatud, et kastmed gnocchi’ga paremini nakkuksid.