6 RETSEPTI | Jogurtikookide kohev kergus! Võrreldes toorjuustuga on jogurtikooki palju kergem seedida ja ka küpsetada
(2)Kohev jahuta jogurtikook
Jogurtikook mee ja oliiviõliga
Jogurtikreemiga kiivitort
Jogurtikook mustikate ja õuntega
Jogurtipannkoogid
Küpsetamata jogurtikook vaarikatega
Lumivalge, sametiselt paks ja kreemjas naturaalne jogurt lisab kookidele ja kreemidele hunnitult pehmet tekstuuri ja õrnalt hapukat koorest mekki. Võrreldes toorjuustuga on jogurtikooki palju kergem seedida ja ka küpsetada.

Naturaalne jogurt valmib vaid piimast või koorest ja juuretisest. Kui jogurt on suhteliselt maheda maitsega ja vähe hapu, tähendab see, et valmimise käigus nõrutatakse jogurtist enamik hapukast vadakust välja. Meil on müügil naturaalseid jogurteid, mis fermenteeruvad topsis edasi ning siis võid topsi avades näha jogurti pinnale kerkinud vedelikku, mis ongi vadak. Naturaalsed jogurtid on näiteks Kreeka jogurt ja Türgi jogurt, need on suure valgusisaldusega, samas on neis vähem laktoosi kui tavalistes jogurtites. Naturaalses, topsis edasi fermenteeruvas jogurtis on ohtralt ka probiootikume, kaltsiumi ja B12-vitamiini, ühesõnaga on tegu tõelise tervisetootega.