Peakoka nipp: aasta kokk Jevgeni Kolikov lisab praetud pelmeenidele üht vägagi ootamatut maitseainet
(16)Oma Maitse podcast’is „Toidujutud“ käis jutustamas aasta Kokk Jevgeni Kolikov. Inspireeriva saate lõpuosas piilus saatejuht Paula Särekanno ka koka külmkappi ning avastas sealt paki pelmeene. Kuidas neid valmistada nii, et päriselt maitsev roog saaks?
Kas teed ise ka pelmeene, uuris Paula „Ma töötasin kunagi restoranis Nevski ja seal sain teha neid hullumiseni,“ muigas Jevgeni. „Aga viimane halb kogemus oli siis, kui töötasin Norras. Sõbraga otsustasime, et teeme vabal päeval pelmeene. Tema ostis 2 kilo hakkliha, mina tegin kuskil 4 kg tainast... me saime nii palju pelmeene, et me oleks saanud terve oma väikese linna ära toita. Terve vaba päeva tegime neid ja kuna tainas kaua ei säili, siis pidime veel pärast tööd ka neid tegema... meie oma sügavkülmik oli pelmeene täis, tööl oli sügavkülm pelmeene täis. Pärast seda ma neid enam ise teha ei taha.“
Kui sina tahad, siis vaata siia: Pelmeenide valmistamise ABC | Mida peaks teadma tainast, sisust ja vormimisest? Lisatud ka veganitele sobiva pelmeenitaina retsept!
Aga lapsed tahavad küll ja seetõttu peab pakk pelmeene Jevgenil ka praegu alati külmikus valmis olema. „Kui ma keedan pelmeene, siis kasutan keeduvees puljongikuubikut, see annab pelmeenidele hea maitse. Kui ma praen, siis lisan natuke kartulimaitseainet. Seda ei tohi palju panna, hästi natukene, aga siis tulevad ülihead kartuli maitsega pelmeenid,“ annab ta hea näpunäite. Tema ise keedab pelmeenid kõigepealt puljongis pehmeks ning siis praeb pannil krõbedaks - nii saab toit just selline, mis lastele kõige rohkem meeldib. „Kui ma endale teen, siis söön neid hapukoorega, nii nagu peab,“ lisab kokk.
Kuula saadet: Aasta kokk Jevgeni Kolikov on ehe näide sellest, kuidas tagasilöökidest hoolimata unistused täita