KUULA | Aasta kokk Jevgeni Kolikov on ehe näide sellest, kuidas tagasilöökidest hoolimata unistused täita
"Toidujutud“ räägime täna Aasta koka Jevgeni Kolikoviga. Uhkest tiitlist unistas ta juba algklassides ning asus pärast põhikooli koka eriala õppima. Aasta koka võistlustel on saanud ta nii kolmanda kui teise koha ja lõpuks õnnestuski mehel napsata ihaldatud esikoht! Ehe näide sellest, kuidas iialgi ei tohi alla anda!
Tänaseks on ta toidumaailmas kokku töötanud juba üle 15 aasta ja selle aja jooksul töötanud väga mitmetes restoranides nii Eestis kui ka välismaal sh Inglismaal, Norras, Soomes. Jevgeni on Culinary Team of Estonia liige, kellega on osaletud mitmetel võistlustel nii Eestis kui välismaal ja toodud tagasi ka esikoht sõpruskohtumiselt Helsingis. Ta on teinud ka eriprojekte nagu „Põrsas kotis“ õhtusöögid, kus osalejad ei teadnud, mis on menüüs, ega ka seda, kus kohas õhtusöök toimub. Igapäevaselt paitab ta meie maitsemeeli oma kokakunstiga restoranis Puri ja samuti tema enda ettevõttes „Maitsekoda by Evka“.
Lisaks toidule on ta ka kirglik talisupleja ja saame kuulda, kas see hobi on endiselt aktuaalne.
„Üks aasta ma müüsin isegi kõik oma koka asjad maha, mõtlesin, et ma ei tee enam kunagi süüa. Mitu aastat lubasin, et rohkem ei lähe ja rohkem ei lähe. Sõbrad ka juba tegid nalja. Aga see oli unistus võita need võistlused ja läksin ikka tagasi,“ ütleb mees. „Alati pead otsima, mida sina saad teha paremini, mitte seda, kuidas teised on süüdi.“
Saates räägime:
● Unistuste saavutamisest, alla andmisest ja takistustest sõltumata rajal püsimisest
● Jevgeni 7 aasta pikkusest teekonnast Aasta Koka esikoha tiitlini
● Kas toiduvõistluste tulemus sõltub Jevgeni hinnangul pigem tehnilistest oskustest või
vaimsest vastupidavusest ja stressitaluvusest?
● Millest kokk täna unistab ja mis on järgmine eesmärk, mille poole püüdlema
hakkab?
● Kuidas kastmeid elegantselt taldrikule serveerida?
● Kuidas teha head ja mõnusa konsistentsiga veinikastet
● Jevgeni ainulaadse prosecco supi retsept!
● Jegveni jagab oma signatuur-roa lasanje juhiseid
● Samm-sammult juhised, kuidas valmistada keraamilises grillis kodus aeglaselt
küpsetatud suitsumekiga liha ja Jevgeni BBQ marinaadi nipid
● Sibula-pohla marmelaadi retsept
● Mis peitub Jevgeni koduses külmkapis?
● Nutikas forelli sügavkülmutamise nipp, kuidas oleks kodus alati võtta värsket
soolakala
● Kuidas valmistab tippkokk kodus pelmeene?
● Kuidas valmistada metsloomaliha ja mis aitab maitset pehmendada
Mõnusat kuulamist!