03.01.2025, 07:05
Odav rahvuskala räim ehk kääbusheeringas on asjata taandunud lõhe ja forelli selja taha! Toitumisterapeut selgitab, miks seda rohkem sööma peaks
Alates 2007. aastast on räim, ladinakeelse nimetusega Clupea harengus mambras, meie rahvuskala. Tegelikult on see heeringas, kes on Läänemere magevees omandanud kääbusvormi.
FOTO: Shutterstock
Niisiis saab meile armsat rahvuskala kutsuda ka Läänemere heeringaks. Kes vaielda tahab, siis arutletakse ka selle üle, kas sügis- ja kevadräim on ikka sama liik, sest nende välimus on pisut erinev, kevadiste keha on eest kõrgem, sügisestel on kõrgem koht keset selga, erinevad pidid olema ka kuulmekivid. Aga mis kõige tähtsam, et nad ei anna ka ristamisel ühiseid järglasi, seega on pigem tegu kahe erineva liigiga. Sööjatena on ehk olulisim see, et sügisene räim on rasvasem ja kevadine jälle lahjem.
Oled juba tellija?