Peakoka nipp: kuidas poes pakke vaadates aru saada, kas tegu on kvaliteetse riisiga, millest saab päriselt hea toidu teha?
(2)Oma Maitse podcastis „Toidujutud“ käis Paula Särekannol seekord külas nomaadkokk Margo Paluoja, kes tunneb end väga mugavalt Aasia köögi radadel. Selle maailmajao tooraine number üks on muidugi riis, mille kohta oli kokal jagada nii mõnigi hea soovitus.
Kuidas leida poeletilt üles kõige parem riis? Margo Paluojal on siinkohal üks väga nutikas soovitus: „Mida rohkem on riisis katkiseid terasid, seda halvem see kvaliteet on. Enamustes riisides, mida meil müüakse, on 30-40% katkiseid terasid. See tähendab, et kui sa seda keedad, siis tärklis tuleb sealt seest välja ja riis läheb pudruseks. Heal riisil on 5% katkiseid terasid, väga heal riisil on 0%.“
Ja kuidas aru saada, et riis on hästi valmistatud? „Riis peab olema selline, et ta tantsib sul suus. Et kui sa hammustad, siis sa ei tunne seda.“
Paula uuris Margolt veel, kuidas keeta perfektset riisi? Ja kas riisikeetjat on endale mõtet koju soetada?
Kuula pikka usutlust meie podcastist: KUULA | Margo Paluoja - väga erilise tööstiiliga kokk, kellele ei meeldi, kui teda kokaks kutsutakse