Peakoka nipp: Angeelika Kangil on isadepäeva küpsisetordi õnnestumiseks jagada väga ägedad nõksud
Oma Maitse podcastis „Toidujutud“ käis külas Angeelika Kang, kellelt saatejuht Paula Särekanno uuris välja hea hulga kavalaid makroonide valmistamise nõkse, aga Angeelika jagas ka paari väga head kavalust isadepäevakoogi tegemiseks.
Mida võiks issile isadepäevaks teha? „Mina ikkagi arvan, et isad armastavad küpsisekooki! Ka meie kohvikus söövad küpsisekooki nii suured kui väikesed. See on nii lollikindel variant ise teha,“ ütleb Angeelika.
Temale meeldib vanilli- ja šokolaadiküpsiseid kasutada, laduda neid vaheldumisi kihiti nii, et kihte ikka korralikult tuleks.
Vahele eelistab ta panna kohupiima, mis on kindlasti rammusamaks tehtud kas vahukoore või hapukoorega. Kohupiima hulka võib maitseks lisada maasika- või vaarikapüreed (püreesta külmutatud marjad).
„Koogi võiks teha vormi või rõnga sisse, mitte otse taldrikule. Muidu valgub kreem välja,“ soovitab ta.
Küpsisetordi peale võiks teha šokolaadiglasuuri. Sulata koos vahukoorega, pane võrdsetes kogustes šokolaadi ja vahukoort, saad pehme ja mõnusa ganache`i. Siis ta jääb pehme ja mõnus. Muidu hangub šokolaad külmikus ära ja seda ei ole nii mõnus süüa. Kata kook ganache`iga, pane külmikusse, enne serveerimist võta kapist, vala veelkord natuke ganache`i peale, lase korra külmikus hanguda veel ja naudi!
Koogi pead valmis tegema kindlasti eelmisel päeval. Mitte eelmisel õhtul, vaid kindlasti juba eelmisel päeval, et ta jõuaks korralikult pehmeks minna. Vähemalt 24 tundi tahab küpsisekook kapis olla.
Kuula Angeelika teisi nippe-nõkse siit: Angeelika Kangi makroonide meistriklass: nipid ja nõuanded, et maailma kapriissem küpsetis alati õnnestuks
Ja vaata küpsisekookide retsepte: