Pistaatsia-rullbiskviit

KONFITÜÜR

300 g külmutatud vaarikaid

1 sidruni mahl ja koor

30 g suhkrut

30 g maisitärklist

100 ml Limoncellot

PISTAATSIABISKVIIT

4 munavalget

4 muna

140 g suhkrut

40 g jahu

Näpuotsatäis soola

200 g pistaatsia pähkleid (purustada veskis jahuks)

40 g sulatatud võid

TOORJUUSTUKREEM

400 g Mascarponet

400 ml vahukoort

80 g tuhksuhkrut

2 tl vaniljepastat

100 ml sidrunimahla

1 sidruni koor, riivitud

Maitse järgi Limoncellot

Kaunistamiseks värskeid vaarikaid, mustikaid või teisi meelepäraseid marju, kakaod ja valget šokolaadi.

VALMISTAMINE

1 Alusta konfitüüri tegemisest. Aseta pott pliidile ja kuumuta selles vaarikad, sidrunimahl ja riivitud sidruni koor. Samal ajal vispelda kokku tärklis, suhkur ja Limoncello, lisa segu kuumale massile ja keeda sellest paks moos. Võta kandik, kata toidukilega, vala kile peale saadud moos, kata teise kilega ja aseta sügavkülma.

2 Biskviidi jaoks kuumuta ahi 220 kraadini. Vahusta lauamikseris munavalged peaaegu lõpuni ja seejärel lisa tasapisi 40 g suhkrut. Teises kausis vahusta käsitsi 4 muna, 100 g suhkrut, jahu, sool ja 150 g pistaatsia jahu. Seejärel hakka järk-järgult munavalge ja suhkru massi lisama teisele munavahule. Kõige lõpus lisa ka sulatatud või. Sega rahulikult. Oluline on, et ei klopiks biskviidist õhku välja, vaid et kaks massi oleks segatud omavahel. Määri biskviit ahjuplaadile ja küpseta 220 kraadi juures 12 minutit. Ahjust tulnud biskviit kata paberiga, keera ümber teisele plaadile ja aseta kohe külma, sest sooja rulli ei saa kokku keerata ja kreem voolab välja.

3 Samal ajal, kui biskviit jahtub, valmista toorjuustukreem. Selleks lisa kõik kreemi koostisosad kaussi ja mikserda kreemiks.

4 Võta biskviit ja moos külmast välja. Lõika biskviidi ääred ära ja määri biskviidile moos, seejärel parajalt paks kiht toorjuustukreemi. Jäta pisut kreemi alles valmis rulli kaunistamiseks. Puista biskviidile värskeid vaarikaid või mustikaid ja pistaatsia puru ning keera rulli, lühemast otsast. Aseta rull kandikule, määri peale ülejäänud kreem ja silu. Kaunista sulatatud valgest šokolaadist tehtud lehekestega, puista kergelt kakaod ja aseta peale marju.