RETSEPT | Kokka nagu MasterChef! Õie Pritsoni Prantsuse pistaatsia-rullbiskviit
(1)Nädalavahetusel eetris olnud „MasterChef Eesti“ episoodis saates pidid võistlejad valmistama Õie Pritsoni kuulsat rullbiskviiti, mis on õhuline, mahlane ja iga pidulaua tõeline kroonijuveel. Koogikuninganna jagas oma retsepti ka „MasterChef Eesti“ Facebooki jälgijatega. Kas proovid ka?
Enne küpsetama asumist loe põhjalikult läbi biskviiditainaga toimetamise reeglid: Miks rullbiskviit läheb rullimisel katki? Biskviiditaina tegemise põhinipid
Pistaatsia-rullbiskviit
KONFITÜÜR
300 g külmutatud vaarikaid
1 sidruni mahl ja koor
30 g suhkrut
30 g maisitärklist
100 ml Limoncellot
PISTAATSIABISKVIIT
4 munavalget
4 muna
140 g suhkrut
40 g jahu
Näpuotsatäis soola
200 g pistaatsia pähkleid (purustada veskis jahuks)
40 g sulatatud võid
TOORJUUSTUKREEM
400 g Mascarponet
400 ml vahukoort
80 g tuhksuhkrut
2 tl vaniljepastat
100 ml sidrunimahla
1 sidruni koor, riivitud
Maitse järgi Limoncellot
Kaunistamiseks värskeid vaarikaid, mustikaid või teisi meelepäraseid marju, kakaod ja valget šokolaadi.
VALMISTAMINE
1 Alusta konfitüüri tegemisest. Aseta pott pliidile ja kuumuta selles vaarikad, sidrunimahl ja riivitud sidruni koor. Samal ajal vispelda kokku tärklis, suhkur ja Limoncello, lisa segu kuumale massile ja keeda sellest paks moos. Võta kandik, kata toidukilega, vala kile peale saadud moos, kata teise kilega ja aseta sügavkülma.
2 Biskviidi jaoks kuumuta ahi 220 kraadini. Vahusta lauamikseris munavalged peaaegu lõpuni ja seejärel lisa tasapisi 40 g suhkrut. Teises kausis vahusta käsitsi 4 muna, 100 g suhkrut, jahu, sool ja 150 g pistaatsia jahu. Seejärel hakka järk-järgult munavalge ja suhkru massi lisama teisele munavahule. Kõige lõpus lisa ka sulatatud või. Sega rahulikult. Oluline on, et ei klopiks biskviidist õhku välja, vaid et kaks massi oleks segatud omavahel. Määri biskviit ahjuplaadile ja küpseta 220 kraadi juures 12 minutit. Ahjust tulnud biskviit kata paberiga, keera ümber teisele plaadile ja aseta kohe külma, sest sooja rulli ei saa kokku keerata ja kreem voolab välja.
3 Samal ajal, kui biskviit jahtub, valmista toorjuustukreem. Selleks lisa kõik kreemi koostisosad kaussi ja mikserda kreemiks.
4 Võta biskviit ja moos külmast välja. Lõika biskviidi ääred ära ja määri biskviidile moos, seejärel parajalt paks kiht toorjuustukreemi. Jäta pisut kreemi alles valmis rulli kaunistamiseks. Puista biskviidile värskeid vaarikaid või mustikaid ja pistaatsia puru ning keera rulli, lühemast otsast. Aseta rull kandikule, määri peale ülejäänud kreem ja silu. Kaunista sulatatud valgest šokolaadist tehtud lehekestega, puista kergelt kakaod ja aseta peale marju.