RETSEPT | Baklažaan on nüüd oma parimas hinnas! Proovi riisikaussi baklažaani ja ülimaitsva maapähklikastmega
(4)Baklažaan ehk munataim ehk pommu kuulub maavitsaliste seltskonda koos kartuli, tomati ja paprikaga. Indiast Lõuna-Euroopasse jõudnud vilja tasub tõepoolest „kodustada“, kuna on mõnus, kerge ja leebe maitsega köögivili.
Baklažaan on vähese energiasisaldusega, aga kuna vili imeb endasse küpsetamisel ohtralt õli, tõuseb roogade kalorsus märgatavalt. Hea õli, küüslauk ja erinevad ürdid annavad roogadele aga nii hea maitse! Viljast endast 92% moodustub vesi ja 6% süsivesikud, 1% on valku – ideaalne dieettoit, kuid vitamiinide ega mineraalainete rohkusega ei saa see hoobelda. Samas sisaldab köögivili A- ja E- vitamiini, mis just nimelt vajavad imendumiseks rasva, aidates kaitsta meie rakke kahjustuste eest. Ainus märkimisväärne mineraalaine on mangaan, mis mõjutab nii luude moodustumist kui ka tihedust.