Huvitav teada: miks üks eestlaste lemmikroogasid koorene kanapasta Itaalia köögi kokkadele üldse ei meeldi?
(23)Möödunud nädala „Masterchef Eesti“ esimeses episoodis valmistas Alika koorest kanapastat. Kohtunike boss Orm Oja pidi selle peale südamerabanduse saama. Ka intervjuus Oma Maitsele ütles Orm, et koorene kanapasta on toit, mida ta mitte iial endale kodus ei valmistaks. Miks see kooslus nii teravaid reaktsioone esile kutsub?
Itaalia köögis on pastatoidud väga traditsioonilised ja nende valmistamisel järgitakse reegleid, mis põhinevad kohalikel maitsetel ja koostisosade omavahelistel tasakaaludel. Koorene kanapasta on pigem Ameerikas ja mujal maailmas kohandatud versioon itaalia roogadest, mis on loodud kohaliku maitse-eelistuse järgi. Kuna itaallased peavad lugu oma toidukultuurist ja traditsioonidest, ei vasta koorene kanapasta nende klassikalisele ettekujutusele heast pastaroast.