19.09.2024, 07:07
Kodune labor täistuuridel tööle: viimastest kasvuhoonetomatitest hapenda kõhusõbralikku ketšupit ja tervislikku tomatiäädikat
(1)Tomatiäädikat kasuta salatites või marineerimiseks
Fermenteeritud ketšup, kauba peale veel protsessi käigus tekkinud tomatiäädikas – see on väärt proovimist! Siin võid ära kasutada viimased kasvuhoone tomativissid, peaasi, et need oleksid terved, mitte riknemistunnustega.
FOTO: Pasi Kokko
Ketšupit kasuta nagu ketšupit ikka. Tomatiäädikat kasuta salatikastmetes ja vinegrettide tegemisel, nõrista grillitud-röstitud köögiviljadele, marineeri sellega mereande, nt kasuta laimi ja sidruni asemel ceviche’s. Lisab õrna tomati maitset ja on eriti hõrk. Hapendatud ketšupi muudab eriti tervislikuks see, et ketšupis on terved viljad koos koorte ja seemnetega – see tähendab korralikku kogust kiudaineid.
Oled juba tellija?