Sommeljee Annamari Nikkel soovitab veine külma aja roogade juurde. Kuhu sobib Riesling ja kuhu Gewürtztraminer?
(11)Kõige kirevam ja lopsakam aastaaeg – sügis – katab meie lauad külluslike, rammusate ja värviliste roogadega. See tähendab, et ka veiniklaas igatseb muutust – kergete, värskete valgete ja roosakarva veinide asemel hakkavad mängu juhtima tummisemad rüüped.
Kui kuldsed lehed katavad glasuurina maa ja õhk muutub jahedamaks, võtavad ka meie isud suuna soojade ja lohutavate roogade poole. Sügis toob kaasa rikkaliku saagi, mille kuninganna on kindlasti kurvikas kõrvits ja kuninga staatuses metsahõngulised seened. Koduköökide temperatuuri tõstavad toekad ahjuvormid ja võrgutavaid aroome tekitavad mahlased pajaroad. Pärast aias toimunud õunauputust on muidugi koduste magustoitude superstaar õun, mis võib loomingulisemal kodukokal vupsata ka kastmete või ahjuroogade sisse.