Peakoka suvi: tippkondiiter Merle Jakobsoni ehk Merlette peen ja pidulik karamelline ja vanilline õuna-flan
Oma Maitse ja Eesti Peakokkade Ühendus tutvustavad suvises ühises artiklisarjas „Peakoka suvi“ Eesti peakokkasid. Igal nädalal saame tuttavaks ühe toiduvõluriga, kes jagab ka oma lemmiku suvise toorainega valmistatud retsepti. Õunahooaeg on tippu jõudnud ja selleks puhuks valmistas Merle Jakobson ehk Merlette ühe tõeliselt hurmava ja suviste pidude lõpetuseks ideaalselt sobiva õuna-flani.
Merle on esimeselt erialalt hoopis inglise filoloog ja konverentsitõlk ja selles valdkonnas 10 aastat töötanud nii Eestis kui Luksemburgis. Hiljem lõpetas aga hoopis Pariisis Le Cordon Bleu kokakooli kondiitriõpingud ja on esimene eestlane, kes on Le Cordon Bleu koolis lõpetanud kondiitriõppe kõik kolm taset. Sel aastal oli ta juba koos Eesti kokkade võistkonnaga kokkade olümpial IKA Culinary Olympics, kus tema kanda oli võistkonna kondiitri roll. Merle spetsialiteediks on prantsusepärased koogid, tordid ja küpsetised ja tema magusaid suupisteid on pakutud ka presidendi Eesti Vabariigi aastapäeva vastuvõtul. Hiljuti käis naine ka meie „Toidujuttude“ saates, kuula seda kindlasti siit: Tordikuninganna Merlette põnev teekond tõlkijast kondiitrikunstini ja hulk vajalikke kooginippe igal tasemel küpsetajale