23.09.2024, 08:24
TUNNE TOITU | Märksõna toidupakendilt, mida igaüks peaks teadma: millist terviseriski kujutavad endast peidetud hüdrogeenitud rasvad ehk margariinid?
(9)Toiduõlide hüdrogeenimine ehk margariini tootmine ja kasutamine pole veel minevik ja pakenditelt tasub lugeda, millist rasva on võileivamääretes või pagaritoodetes kasutatud. Eestis toodetakse palju rasva ja troopilisi õlisid poleks üldse vaja importida.
FOTO: Shutterstock
Margariini on defineeritud kui määritavat rasva ja vee emulsiooni, milles on vähemalt 80% rasva (faolex.fao.org). Nn võileivamargariinid on rasvamäärded, aga füüsikaliselt on tegu nn vesi-õlis-emulsiooniga. Lahjades määrdesegudes on vett rohkem kui rasva – 40%.
Oled juba tellija?