05.09.2024, 10:19
Odavad ja lihtsad toidud väherasvase ja valgurikka kodujuustuga
Kodujuust on midagi, mida on hea haugata niisama, aga võid nuputada ka roogi, kuhu see sobib ideaalselt. Paljudes salatites või pirukates, kus on kasutatud fetat või ricotta’t, saad nende asemel kasutada hoopis kodujuustu.
FOTO: Marleen Eskor
Kodujuust, see nii harilik ja igapäevane toode, valmib pastöriseeritud lõssist, millele lisatakse piimhappebaktereid. Kalgendunud mass lõigatakse teraliseks, saadud mass nõrutatakse ja pärast lühikest laagerdumist pakitakse topsidesse. Rasvavaestele või üldse rasvatutele kodujuustuteradele lisatakse mõnikord ka kas soola, hapukoort, ürte, moosi või muid lisandeid. Mitmekordse terade pesemisega valmistamise käigus vähendatakse kodujuustu happesust ja see muudabki kodujuustu maitse mahedamaks.
Oled juba tellija?