Muhus tegutseb metsamehest tippkokk ja maitsevõlur: lugu sellest, kuidas sakslane saare maitseid maailmale tutvustab
(32)Pärast keskkooli läks Achim õppima metsandust ja aiakujundust. Seejärel töötas ta sel alal mõnda aega Šveitsis, kuid ühel külmal ja eriti pikal talvel tuli koduigatsus peale ning mees kolis tagasi kodukanti Schwarzwaldi ehk Saksamaa loodusliku ilu poolest maalilisse ja kuulsasse „musta metsa“. Oleks võinud ju rahulikult külma talve kodus mööda lasta, kuid uudishimu ajas mehe hoopis kohalikku restorani tööle, kus ta alustas nõudepesija ja kartulikoorijana. Kevade lähenedes oli ta juba jõudnud bossiga kokku leppida, et ta peagi lahkub, kuid sattus siis pealt nägema, kuidas kokk valmistas konsommeed ehk selget puljongit. Kui Achim nägi, milline imeliselt kuldne vedelik konsommee puhastamiseks kasutatava munavalgevahu alt välja tuli, lõi tal pirn peas põlema: minust saab kokk! „Minu jaoks oli see täielik maagia,“ meenutab ta tagantjärele seda otsustavat momenti.