TUNNE TOITU | Liiga palju köögivilju pole ka tervisele kasulik! Roheliste lehtköögiviljade omastamise eripärad
Köögivilju ja eriti rohelisi köögivilju soovitatakse süüa nii palju, kui jaksad. Kuigi nende toitaineline koostis on tihtipeale esmapilgul suurepärane, sõltub nende omastamine inimorganismis veel paljudest teguritest. Loe ja ole teadlik, kuidas lehtköögivilju oskuslikult toidus kasutada.
Kui aiamaal saavad igasugused rohelised salatid veidike hiljem valmis, siis kasvuhoones võib neid juba varakult kasvatada. Mõne aja pärast lisanduvad ka spinat, lehtpeet ja lehtkapsas, mis on kõik erineva maitsenüansiga rohelised delikatessid. Samuti tasub pilk visata aia- või metsaserva, kus kasvavad naat, põdrakanep (söömiseks sobivad noored võrsed), hapuoblikas ja nõges. Kahest viimasest saab teha ka teed, kuid arvestama peab sellega, et nõgesetee ja -toidud ei ole soovitatavad trombiohu korral.