KUULA | Tõnis Saare kastmete meistriklass: mida on vaja selleks, et kaste tuleks alati väga hästi välja?
Täna räägime toidujutte Tõnis Saarega, kes toimetab brändi Tõnis Saar Gastronomy alt, luues unustamatuid õhtusööke erakordsetes kohtades koos oma elukaaslase Kris Kosega alates jalgupidi meres olemisest kuni kloostrimüürideni. Tõnis on pälvinud tunnustusi nii Silverspoonilt kui White Guide`ilt, saanud ära märgitud Michelini toidugiidis ja olnud osaline mitmete tuntud restoranide menüüde koostamisel.
Mitmel pool Euroopas kogemusi omandanud ja nüüd peamiselt privaatõhtusöökidega tegeleval Tõnisel on põnevaid toidulugusid rääkida lõputult. Saates meenutab ta, kuidas ta päästis ära 180-le inimesele mõeldud magustoidu, kui jäätis sulas õnnetu juhuse tõttu õhtusöögipaigas ära? Tore lugu on rääkida ka sellest, kuidas Tõnis Michelini tärniga restoranis toitudega trepist alla kukkus ja panniga vastu pead sai.
Täna kuuleme veel:
-Kuidas kombineerida adru, vetikaid, okkaid ja muid Eesti metsaande põnevalt toitude sisse nüansi lisamiseks?
-Piknikumenüü koostamise soovitused ja millist varustust piknikule kaasa võtta võiks
-Tõnis jagab oma lemmiku kepisaia retsepti ja lõkkel saia küpsetamise saladusi. Saame teada, milline peaks olema üks hea lõkkel küpsetamise pann või pott
-Retseptidest tulevad pikemalt jutuks kimchi, vitello tonnato, kodune kapsahautis, kevadised sparglid
-Tõnis Saare ja Kris Kose mamma Tiia kanasupi ja kiluvormi retsept
-Tõnise kastmete meistriklass: mida on vaja selleks, et kaste tuleks väga hästi välja?
-Kuidas valmistada kodus ise majoneesi nii, et see alati õnnestuks? Tõnis jagab retsepti ja ühte üllatavat nippi, kuidas on eriti lihtne majoneesi teha
-Retsept kala kõrvale: koorene ja võine valge kaste. „Kui kastet saab süüa potist mitu supilusikat, siis see on supp. Kaste peab olema ülikonkreetne ja intensiivne.“
-Milliste tõmmistega kastmeid täiendada?
Saadet toetab Gemoss