21.05.2024, 07:03
Sooja ilma retseptid! Kevadine esimene kurk kui tõeline värskuse suursaadik
Salatit, smuutit, võileiba
Koos esimeste päikeseliste ilmadega tõuseb igal kevadel mu lõhnamälu sügavatest soppidest esile värske kurgi lõhn. Leib, või, keeduvorst ja selle peal veetäppidega aromaatne kahvaturoheline ilmaime, varane kurk!
FOTO: Mari-Liis Ilover
Kurk on meie köökides nii oma kui oma ja arvatavasti kõige levinum salatikomponent ja võileivakate. Kurgi omadustest põhiline on värskus, vett sisaldab kurk lausa 95% ja seda tulebki toidutegemises esmajoones arvestada. Erinevad salatid, smuutid, külmad kastmed, mahlad, maitseveed ja külmad supid on need toidud, kus kurk saab täieõiguslikult särada.
Oled juba tellija?