Retseptid ja soovitused | Mõnus nõuandelugu sellest, milliste kastmete ja lisandite seltsis serveerida särisevat steiki
Veisesteik
Lilllkapsasteik
Kanakintsusteik
Lõhesteik
Kalkunisteik
Sealibliksteik
Sõna „steik“ kuuldes kangastub enamikule meist esmalt mahlane, täiuslikult grillitud veiselihalõik. Kuid steik võib olla palju enamat! Alates õrnast linnulihast ja mahlakast sealihast kuni hõrgu kala ja isegi köögiviljadeni – avastamist ootab terve steikide armee!
Veiseisteigid, näiteks antrekoot või romsteek, on paljude silmis vaieldamatult parimad, kuid silmaringi avardamiseks ja toredateks maitseelamusteks võiks steigimaailma veidi julgemini ette võtta. Särisev lõhesteik, millele on lisatud pehmeks ja magusaks küpsenud porrulauku ja kreemist valge veini ja koore kastet. Või ahjus kuldse karamellise pealispinna saanud lillkapsasteik, mida on serveeritud koheval spinatiriisil, kaaslaseks siidine ja hõrk Hollandi kaste. Kas pole ahvatlev! Iga steigieine pakub võimalusi eri maitseteks ja tekstuurideks ning loob võimalusi julgeks köögiloominguks.