Toitumisterapeut selgitab: kust leida kevaditi kõige enam C-vitamiini?
(2)C-vitamiin on kergesti lagunev vesilahustuv vitamiin. Et seda toiduainest kätte saada, ei tohiks toiduainet kooritult ja tükeldatult kaua säilitada. Nii on näiteks poodides valmis tükeldatud köögivilju ja smuutimaterjali tore ja mugav kaasa haarata, aga selle toiteväärtus on väiksem kui kodus värskelt tehtud eeltööl.
Hoia C-vitamiini-rikkaid toiduaineid hapniku, valguse ja kuumutamise eest – lihtne viis, kuidas vähendada selle väärtusliku vitamiini kadu toiduvalmistamisel. Niisiis on parimad värsked ja vahetult enne söömist kooritud viljad. Kuna C-vitamiin on vesilahustuv, siis vedelikus keetmine viib suure osa vitamiinist endaga kaasa. Kui on vaja toitu hautada või keeta, siis jäta suuremad tükid või kasuta kiiret kuumtöötlust, näiteks vokkimist.