18.04.2024, 08:28
Koduse toiduhügieeni põhitõed | Mida peab teadma toitu mitmeks päevaks ette valmistades?
(3)Väga ohtralt kõlab siit ja sealt soovitusi valmistada pühapäeviti kogu nädala toit korraga ette (meal-prepping). Nii võib juhtuda, et reedel võtad tööle kaasa juba väga mitu päeva vana roa. Mugav küll, aga kas ka ohutu?
![Nädalaks toidu ette valmistamine on laialt levinud aja kokkuhoiuviis, kuid tihtipeale eksitakse elementaarsete toiduhügieenireeglite vastu. See aga võib kaasa tuua väga ebameeldivad terviseprobleemid.](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/4e6319bb-eb5d-403d-a31e-d08610628710.jpg?noup&w=1200&h=711)
Nädalaks toidu ette valmistamine on laialt levinud aja kokkuhoiuviis, kuid tihtipeale eksitakse elementaarsete toiduhügieenireeglite vastu. See aga võib kaasa tuua väga ebameeldivad terviseprobleemid.
FOTO: Shutterstock
Lahkame teemat koos Eesti Maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise professori Mati Roasto ja Nõo Lihatööstuse kvaliteedijuhi Leanella Kunglaga.
Oled juba tellija?