Meie toiduteadlased teevad suuri asju! Eesti idufirma asub punase võiga maailma vallutama
(23)Toodetud rasvasaaduste seas domineerib maailmas endiselt palmiõli. Seda leidub pea 50% ulatuses kõikides toidu-, kosmeetika- ning kodukeemiatoodetes. On vaja muutusi, on vaja leida ressursse ja tehnoloogiaid, et pakkuda täisväärtuslikke alternatiive.
ÄIO uudsed rasvad pole tavapärased. See on uuendtoit, mida keegi varem ei ole toiduks kasutanud. Eesti start-up’i ÄIO tegevusvaldkonnaks on biotehnoloogia ning ettevõtmise ainulaadsus on peidetud erilisse pärmiliiki, mis suudab toota rasvu. Kui meile igapäevaselt tuntud pagaripärm on vajalik abimees nii koduköögis kui ka õlle- ja leivatööstuses, siis maailmas on tegelikult tuhandeid, kui mitte miljoneid pärmiliike, kes etanooli tootmise asemel on võimelised produtseerima teisi olulisi molekule. Ja nii on ka start-up’i unikaalse pärmitüvega tootes, kes fermentatsiooni käigus tarbib suhkruid ja toodab nendest erinevaid lipiide.