Peakoka nipp: kuidas teha kartulist peene nimega, aga tegelikult väga lihtsat ja maitsvat gnocchit
Podcastis „Toidujutud“ käis külas Karl Friedrich Kuusk, kes rääkis, kuidas meie põhitoiduainest ehk kartulist väga lihtsate vahenditega pisut põnevam roog välja võluda.
Gnocchi ehk õhulise ja pehme kartuli"padjakese“ valmistamine käib nii:
-keeda kartulid pehmeks
-tambi kartulid püreeks
-lisa püreele munakollased. 600-700 g püree kohta võta 4 munakollast
-lisa tunde järgi jahu, pigem vähem kui rohkem
-lisa näpuotsaga soola
-riivi tainasse veidi head juustu
-sõtku tainas kokku, vormi gnocchid
Kuula podcastist, kuidas valmistada gnocchide juurde eriti lihtne, aga oi-kui-maitsev kaste ning kuidas gnocchi tainasse jääksid peale keetmist ilusad mustrid. Karl Friedrich jagab podcastis pikalt ja põhjalikult ka hapusaia valmistamise nippe-nõkse!
Vaata veel: