Peakoka nipp: selgub maailma parimate krõbedate kartuliröstide saladus
Oma Maitse podcastis „Toidujutud“ käis külas Eesti üks nimekamaid tippkokkasid Vladislav Djatšuk. Kui Vlad peaks valima ühe toidu, mida elu lõpuni süüa, siis oleks need kindlalt kartuliröstid - lapsepõlve lemmiktoit, mida isa pühapäeviti perele valmistas.
Kartuliröstide valmistamiseks läheb vaja:
5 kartulit
üks sibul
soola
Muna Djatšuki perekonnas kartuliröstide sisse ei panda.
Riivi kartulid ja sibul kõige peenema riiviga. Pressi kartulist nii palju vedelikku välja kui saad. See on hästi oluline etapp, et tulemus jääks hästi krõbe ja õhuke. Võid lisada natuke küüslauku või muskaati.
Praadimiseks võid kasutada nii õli kui võid, aga loomulikult annab või hoopis parema maitse - tulemus jääb mõnusalt karamelline või pähkline.
Parimad röstid on mehe peopesa suurused ja valmivad malmpannil!
Rohkem kasulikke kööginippe saad teada saatest: KUULA | Tippkokk Vladislav Djatšuki lemmiktooraine on luksuslik trühvel: kuidas seda toitudes õigesti kasutada?