Oma Maitse soovitab: jaanuaris loeme toiduraamatuid! Haputaina suurimad saladused ja rõõm sõõmust šampanjast
(2)Haputainast küpsetised on raamat Samliku Pekkeri tegemistest, Kristel Voltenberg aga valab oma sisutihedas raamatus klaasidesse šampanjat, mille valmistamise ja nautimise iga detail aitab seda jooki paremini mõista.
Esimene raamat on ood hapusaiale. Haputainategu pole mingi kiirkokkamine. Ka on selleks vaja tunnetada jahu kleepuvusastet, õhuniiskust, temperatuuri jms. Appi peaksid tulema head bakterid ja kui miski siin viltu läheb ja valed elukad asja üle võtavad, ei saa saiast saia.
Uus raamat haputaina valmistamisest on valminud Eva ja Raido sulest keskkonnast, kus munadel pole templeid ega mahedal pole märki – täpselt nii nad ise oma elu kirjeldavadki. Kas see pole mitte seesama tunne, kui Kihnu Virve kunagi Oma Maitsele pajatas, et head musta leiba saad ainult vanadest leivaastjatest, kus kohalikud bakterid maitsele suures osas kaasa aitavad, ja linna steriilses köögis on sedasama maitset raske tainasse püüda. Raamatu sissejuhatuses saab kohe selgeks, et autorite mõtteviis toetab tööstusrevolutsioonieelset aega – veel annab sealt ja üldse leivategemise ajaloost pigem rohkem kui vähem üle võtta!