Keeda köögivili puljongiga kokku, kohe päris kuivaks. Kuumuta õrnalt või ja õliga, siis lisa vett või puljongit ja keeda seni, kuni köögiviljad on põhimõtteliselt kuivad. „Nii see maitse, mis on puljongis, keeb köögivilja sisse. Paljud keedavad ja kurnavad selle vedeliku ära, aga nii kallad ära tegelikult maitse tugevuse. Seega kui keedad puljongiga selle peaaegu kuivaks, keeb kogu maitse, mis puljongis/vedelikus on selle köögivilja sisse ja püree saab oluliselt maitserikkam,“ selgitab kogenud peakokk.

Seejärel blenderda segu heas blenderis koos SOOJA vahukoorega ühtlaselt siidiseks. Tihtipeale keedetakse köögiviljad vahukoorega läbi, see aga jätab tulemuse liiga rasvaseks, mistõttu Sõmer seda varianti pigem ei soovita. Sooja vahukoore lisamine aga annab köögiviljapüreele just õige lõpptulemuse.

Kuula Marko Sõmeri teisi nõuandeid meie podcastist „Toidujutud“.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena