14.12.2023, 19:15
Tee toomapäevaks pühadevorstid valmis! Samm-sammult juhend Eesti Vabaõhumuuseumis aastaid töötanud Mai-Ruth Kõrgendilt
(1)Traditsiooniline vorstivalmistamine on ootamatult lihtne, istud sel rahulikul käsitööhetkel vaikselt pingil ja nokitsed ilusad vorstirõngad või -jupid valmis. Enne pensionile jäämist aastaid Eesti Vabaõhumuuseumis töötanud Mai-Ruth Kõrgend näitab meile oma Mustamäe köögis samm-sammult, kuidas vorsti teha.
FOTO:
21. detsembril on toomapäev. Vanasti oli kombeks selleks päevaks vorstid valmis teha. Kui tuli õnnis jõuluaeg, siis oli suur ahi köetud. Perenaine pani jõululaupäeval vorstid ahju ja pere läks kirikusse. Kui nad siis kirikust tulid, oli tuba head vorstilõhna täis. Kõigil oli söögiisu suurepärane ja asuti vorstide kallale. Arvati, et paremat rooga ei olegi olemas. Vorstide lihasisaldus sõltus pere jõukusest.
Oled juba tellija?