Peakoka nipp: kuidas teha soodsast lillkapsast selline roog, mida söövad hea meelega ka need, kes seda muidu ei armasta
(27)Fotografiska peakokk Peeter Pihel jagab Oma Maitse podcast’is „Toidujutud“ retsepti, kuidas lillkapsast üks tõeliselt mõnus roog valmistada.
Peetri lillkapsaroog käib nii:
Rösti lillkapsas vürtsköömnega, pane peale natuke võid. Sinna juurde paku läätse-dhal’i, mille koostisosad võiksid olla sibul, läätsed, veidike kookospiima, kanapuljongit, värskeid ürte või ürtidest valmistatud külmutatud maitseainekuubik (kuula saatest, kuidas seda teha), sool ja pipar ja ongi juba väga hästi. Vaata põhjalikumat retsepti siit: Läätsehautis ehk dhal. See kombo saab rõõmsalt värviline, sobib hästi nii linnuliha kui ka klassikalise seaprae juurde ja on korralikult kõhtu täitev amps.
Proovi ka neid retsepte:
Juustukastmes lillkapsas saab lemmikuks igaühel, kes seda kord proovinud. Roog saab vägevam, kui kasutad kattes mõnd küpset juustusorti. Vaata retsepti: Ahjus küpsetatud lillkapsas.
Raskema lihatoidu kõrvale võta kergemad lillkapsasteigid.
Tervelt küpsetatud lillkapsas maitseb imekombel rohkem pähkliselt kui õisikutena, proovi kindlasti: Vürtsikas lillkapsas kikerhernesalatiga.
Peetri nippe saad rohkem kuulata siit: KUULA | Peeter Piheli soovitused toiduraiskamise vältimiseks: kasutage julgemalt oma lihtsat talupojamõistust.