Eile toimunud eelvoorust pääseb finaali neli võistlejat. Eelvoorus tuli võistlejail näidata erialaseid teadmisi nii kirjalikus testis kui ka mitmeid praktilisi ülesandeid sooritades. Täna toimuvas vaatemängulises finaalis tuleb sommeljeedel täita samuti mitmesuguseid praktilisi ülesandeid ja edukalt läbida kiirküsimuste voor.

Võistlusi hindava rahvusvahelise žürii esimees on maailma parim sommeljee Raimonds Tomsons, kes on võitnud A.S.I. Best Sommelier of the World 2023, A.S.I. Best Sommelier of Europe & Africa 2017 ja paar aastat varem ka Vana Tallinn Baltic Sommelier Grand Prix’. Žüriisse kuulub veel terve rida tunnustatud sommeljeesid Eestist, Lätist, Leedust, Ukrainast, Prantsusmaalt ja Kreekast.

Vana Tallinn Baltic Sommelier Grand Prix toimub juba 2006. aastast eesmärgiga arendada vastutustundlikku joogikultuuri, milles on oluline roll ka sommeljeedel. Tänavu toimub võistlus Tallinnas. Võistlus on oma nime saanud Eesti populaarseima likööri, legendaarse Vana Tallinna järgi.

Liviko korraldab Vana Tallinn Baltic Sommelier Grand Prix’d koostöös Eesti, Läti ja Leedu sommeljeede assotsiatsioonidega.