14.09.2023, 19:15
Hea teada! Kas kasutada koogitainas võid, õli või hoopis margariini? Kuidas need tainas käituvad?
Mina olen retseptides õli tihti sulavõiga asendanud, lihtsalt selle õndsa maitse pärast, mida vaid või võib küpsetisele anda.
FOTO: | Shutterstock
Või on väärikas tooraine ja üks kvaliteetsemaid toidurasvasid. Võid saad küpsetistes kasutada külmikukülmalt muretainast tehes. Toasoojana on või vahustatult hea võikreemiks või liiva- ja keeksitainasse kohevust andma. Sulatatult koogitainastes, kus munad suhkruga vahtu klopitakse. Nipp – kui sul on vaja võid vahustada, aga oled unustanud selle külmikust välja võtta, saad või pehmeks soojendada, pannes selle kausiga sooja vette. Või on korralikult vahus siis, kui on muutunud helevalkjaks ja mahult mitmekordistunud.
Oled juba tellija?