15.09.2023, 18:45
Abiks küpsetajale: miks on oluline valida kookidesse-keeksidesse õiges suuruses munad?
(3)Munad teevad saiataina pehmemaks ja annavad biskviiditainale tema kohevuse. Muretainasse lisatud terve muna hoiab küpsetist liigse pudisemise eest, munakollane teeb aga taina muredamaks.
FOTO: | Shutterstock
Munast on abi ka gluteenivaba muretaina puhul, mis kipub eriti pudisema. Munavalge saad kiiremini vahtu, kui lisad vahustamise alguses näpuotsaga soola või tilgakese sidrunimahla. Munavalged ja vahustamiskauss peavad olema külmad, kui teed beseetainast. Pavlova puhul peavad munavalged aga olema toasoojad. Biskviiditaina ja muude tainaste puhul, mis nõuavad munade suhkruga vahustamist, olgu munad toasoojad.
Oled juba tellija?