02.09.2023, 11:44
Esisommeljee Kristjan Markii kihistused: restoranitöölt kohaliku veinikultuuri eestvedajaks
(5)Paljude muude tegurite (ja loomulikult inimeste ning nende raske töö) kõrval on üheks oluliseks Eesti veini- ja toidukultuuri eestvedajaks Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni president Kristjan Markii, kes on üsna varsti kümme aastat selles ametis sättinud seda, kuidas meil veinivalajaid nähakse, koolitatakse ja kuidas nende teadmised huvilisteni jõuaksid.

Sommeljee Kristjan Markii.
FOTO: | Delfi Meedia
Kihistusi on esisommeljeel küllaga: Paidest pärit poiss tegutses juba 17-aastasena kelneri abilisena kohalikus restoranis Kuldkroon (alkoholi ise veel müüa ei tohtinud, kuid ette kanda lubati), käis vahepeal ringiga Tartu restoranides praktiseerimas ja jõudis üsna kiiresti ka pealinna. Kuni 2014. aastani oligi ta iga päev ka „põrandal“ tööl.