06.10.2023, 15:45
TREND | Küpseta nädalavahetuseks kohevat ja ürdirohket focaccia't!
(5)Millist oliiviõli peaks focaccia's kasutama?
Oliiviõliga pärmitainast valminud kohevat saia saad maitsestada ürtidega. Kui soovid, lao peale ka virsiku- või pirniviile või muud hooajalist puuvilja. Vahepalaks pole muud vajagi kui tükike focaccia't ja veidi suurepärast oliiviõli!
FOTO: Ella Miller
Focaccia on kohev Itaalia vormileib, mis sisaldab ohtralt oliiviõli ja mille pinnal paistab iseloomulikke lohke. See pärmisai valmib tavalise sõtkumis- ja kergitamisprotsessi tulemusena, kuid vormimise ja viimistlemise käigus omandab just talle iseloomuliku välimuse. Originaali saad maitsta Itaalia loodeosas Liguuria ümbruses, kuulsas oliiviõli tootmise piirkonnas.
Oled juba tellija?