28.03.2023, 12:35
Nokast sabani! Kuidas valmistada kanapugu või -südant?
Poodidest ja turult leiad sügavkülmast laia valiku kanarupskeid: kanamaksa, kanapugusid (vahel on see sildil kirjas kui magu), -südameid ja ka -kaela.

FOTO: Tuuli Mathisen
Kanasüda on väike lihaseline õrna tekstuuriga lihatükk, mis sobib imehästi näiteks vardasse aetuna grillimiseks. Kanasüda, erinevalt veisesüdamest, vajab valmistamiseks üsna vähe aega. Sellest saad valmistada ka hautist, kasutada toitude täidisena – näiteks kanasüdametäidisega pelmeenid –, samamoodi kastmetes, suppides või siis ka grillituna või pannil praetuna. Mehhiko köögis marineeritakse südameid greibimahlas koos maitseainetega ja siis grillitakse. Itaalia köögist leiab sulavõis ja valges veinis estragoni ning šalottsibulatega hautatud kanasüdame risoto. Kõlab ju isutavalt!