Köögiaknad valla
Aprillis on kõigil kiire, isegi loodusel. Tärkavad rohulibled see-eest lubavad söögitegemisse kiireid valmistusviise, kergust ja leidlikkust. Rebid aga tärkava kraami salatiks ja kogu õhtusöök saab hoopis teise olemise. Kui oled aiarohelise tõsisemalt ette võtnud, uuri ideede edasiarendamiseks ka meie metsaköögi lugu, kus pihlakapungapiimast valmib pisut mandli maitsega panna cotta ja tavalisest Rakvere raipest võimas pesto.

Selle numbri oleme pühendanud ilusale toidule. Värskus ja puhtad loodusest pärit värvid kõige tavalisemal kapsal või porgandil on söögitegija suurimad inspireerijad. Igaüks teab, et värskus ja tervislikkus on omavahel seotud, kuid päris elus on see baasteadmine nurka surutud. Meie aju on sekundiga võimeline ära tundma, mis näeb välja värske ja mis mitte, ja suudab sama kiiresti hinnata sedagi, kui toitainerikas üks või teine toit eeldatavasti on. Sellisel ellujäämisoskusel on tänapäeva digimaailmas kahjuks ka teisi tähendusi: uuringute järgi panevat isutav pilt ekraanil ja samal ajal söömine meid kõvasti üle sööma.