05.01.2023, 10:00
KÕIK BORŠIST | Oma Maitse möödunud aasta populaarseima retsepti tiitli napsas Ukraina rahvussupp - õpi seda valmistama mitmel erineval moel
(2)Vaatasime üle Oma Maitse möödunud aasta kõige loetumad retseptid ja meie rõõmuks sai esikoha Ukraina rahvussupp borš. Kas teadsid, et seda on võimalik valmistada väga mitmel viisil?

Ukraina borš küüslaugu ja saloga
FOTO: Tuuli Mathisen
Õige Ukraina borš erineb veidi meil pakutavast boršist selle poolest, et õige borši värv tuleb pigem tomatipastast kui peedist. Ehk siis meile tuntud peedipunane supp on ukrainlaste jaoks pigem peedisupp. Borši sisse pannakse ka peeti, aga oluliselt vähem kui meil tavaks. Küüslaugu ja saloga Ukraina borši retsepti leiad siit: Ukraina köögi alustala: soolatud ja maitsestatud seapekk ehk salo rikastab meie toidulauda mitmel erineval moel