29.11.2022, 14:24
Head seapraed. Eestlaste aegumatud lemmikud
Hoolimata arvukast vähem rasvaste lihaalternatiivide valikust, ei ole klassikaline sealiha eestlaste toidulaualt kuhugi kadunud. Vastupidi. Nii kana- kui sealiha sööme me endiselt ja veidike isegi rohkem kui enne taimetoitluse võidukäiku.
![](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/5f91c6e0-6fe0-11ed-a20f-51f5dec94dc8.jpg?noup&w=1200&h=711&fx=0.524943&fy=0.629817&rotate=0&flip=0)
FOTO: | Paula Särekanno
Sealiha küpsetamine kõige lihtsamal kujul. Vanaemade retsept näeb ette, et piisab üksnes lihatüki kokku masseerimisest sinepi-soola-pipraga, millele järgneb küpsetamine 180-kraadises ahjus vastavalt lihatüki suurusele, ja praad ongi valmis. Lihamahladest moodustub imehea kaste, mida saad pehmendada koorega läbi segades.
Oled juba tellija?