07.11.2022, 08:32
Petersell — kõige enam ära visatud maitseroheline? Vaatame maitserikast peterselli uue pilguga
Retsept, kuidas segada kokku maailma kuulsaimat petersellisalatit.
Kui oled see, kes nihutab peterselli taldriku äärele või kasutab seda võrratut ürti vaid kaunistuseks, tasub veidi pingutada ja mõelda, kuidas üdini väärt rohelist oskuslikumalt ära kasutada.
FOTO:
Petersell on meie toidulaual üks tuntumaid ürte, moodustades rohelise sibula ja tilliga koos ürtide tuumiku. Pahatihti piirdutakse peterselli kasutades küll pelgalt toidu kaunistamisega, kuigi petersell suudab toitude maitse elegantselt mitmekesistada ning maitsenüansse välja tuua. Toiduks kasuta pigem siledalehelist peterselli. Tihke käharpeterselli võid pigem toidu kaunistamise tarbeks jätta.
Oled juba tellija?