08.09.2022, 11:02
Pärsia juurtega geeniteadlane Lili Milani: „Mul läks väga kaua aega, enne kui hapukapsas hakkas meeldima.“ Milliste ainete pärast toidus teadlane muretseb?
(58)Geeniteadlane Lili Milani (40) on integratsiooni etalon. Kui välimus ei reedaks, siis ei saakski aru, et ta on võõramaalane. Pärsia juurtega teadlanna uurib Eesti geenivaramus Eesti inimeste geene.
FOTO:
Lili käib hilissuvel ikka Tartu avaturul, kust ostab peterselli, rohelist sibulat, lehtkapsast ja spinatit Pärsia rohelise supi jaoks. See aitavat muuseas ka siis, kui on vaja turgutada kedagi, kes külmetushaigusega kimpus. Lilil on turul oma kindel rohelisemüüja, sest kogu pere armastab sedasama suppi ja nad söövad seda tihti. Suppi lähevad ka Kidney oad, läätsed, kikerherned ja soovi korral nuudlid. Edasiarendusena saab teha hautist, kus rohelisele lisaks on lambaliha ja punased oad.
Oled juba tellija?