Sügisene hoidisterivi, mis säilib uue saagini ja on tervisele hea. Kuus kõige sagedasemat viga, mida hoidistamisel vältida
(12)Poehoidised on tehtud nii, et need säiliksid riiulil paar aastat. See tähendab hoidise suuremat suhkru-, soola- ja äädikakogust, tihti on lisatud ka säilitusaineid. Ise hoidiseid keetes saame aga arvestada, et tarbime need ära ühe talve jooksul, sest kauem seistes hoidise toiteväärtus langeb.
Koduseid hoidiseid ületalve jahedas säilitades saad suhkru- ja soolakogust vähenda ja nii neist tervislikumad teha. Arvesta, et moosisuhkur sisaldab lisaks suhkrule ja paksendavale pektiinile ka säilitusainet. Soovi korral võid hoidiseid keetes valge suhkru tervislikuma roosuhkru ja rafineeritud soola mere- või eriti mineraalirikka Himaalaja soola vastu vahetada. Samuti võid 30% äädikhappe naturaalse valge-, punaseveini- või õunaäädika vastu vahetada.