Kui käisid küüslaugufestivalil ja mõtled, kuidas säilitada küüslauku nii, et temast talvel kõige rohkem kasu saaks. Küüslaugutalu perenaine annab nõu
(4)Küüslauk on valmis saanud ja tuleb nüüd peenrast üles võtta. Aga mis sellega siis edasi teha? Kuidas hoiustada küüslauku ületalve nii, et ka jaanuaris küüntest parimad tervislikud omadused kätte saada? Kõlleste küüslaugutalu perenaine Vaike Soosaar jagab nõuandeid küüslaugu säilitamiseks ja annab ühe eriliselt hea ahjuküüslaugu nipi ka.
Küüslauk sisaldab rohkem kui 200 erinevat keemilist ainet. Üks tähtsaim neist on molekul nimega alliin. Kui toorest küüslauku purustada, siis saame me sellest allitsiini ja muid ühendeid. Tähele tulekski panna, et paljud kasulikud ühendid tekivad alles siis, kui küüslauk purustada. Seda võib teha mitut moodi, sobilik on ka lihtsalt küüslaugu puruks närimine. Eestlased teevad küüslauku tarbides aga ühe suure vea.