14.07.2022, 09:04
Aeglaselt maapõues küpsenud toit — ürgset tunnet tekitav kokkamine
(8)Vaata ka retsepte!
Maa sees küpsetamine pole mingi tavaline kokkamine. Ettevalmistus on pikk, aga kui roog kord valmis saab, on preemiaks luudelt-kontidelt maha kukkuv mahlane ja pehme liha, mis sulab suus. Hõõguvaid ja kerge leegiga lehvivaid söetükke labidal siia-sinna kühveldades on päris ürgne tunne ja tekib teistmoodi austus ka moodsate elektriahjude vastu.
FOTO: Oma Maitse
Liha ettevalmistus: kui maa sees küpsetamise plaan on kindel, tasub esimese asjana segada valmis lihamarinaad ja liha sellesse maitsestuma jätta. Nii saab see hea mitu tundi või lausa päeva maitset koguda, kuni valmistad ette maa-ahju.
Oled juba tellija?