01.07.2022, 08:00
Aeglaselt maapõues küpsenud
Maa sees küpsetamine pole mingi tavaline kokkamine. Ettevalmistus on pikk, aga kui roog kord valmis saab, on preemiaks luudelt-kontidelt maha kukkuv mahlane ja pehme liha, mis sulab suus. Hõõguvaid ja kerge leegiga lehvivaid söetükke labidal siia-sinna kühveldades on päris ürgne tunne ja tekib teistmoodi austus ka moodsate elektriahjude vastu.
![](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/235f97b0-f867-11ec-8697-29d0b35c845d.jpg?noup&w=1200&h=711&fx=0.606764&fy=0.666922&rotate=0&flip=0)
FOTO: Paula Särekanno
Liha ettevalmistus: kui plaan on kindel, tasub esimese asjana segada valmis lihamarinaad ja liha sellesse maitsestuma jätta. Nii saab see hea mitu tundi või lausa päeva maitset koguda, kuni valmistad ette maa-ahju.
Oled juba tellija?