Tomatisalati suureks timmimine
Suviseid tomateid saab uhketes salatites serveerida nii, et mida rohkem tomati enda kosutavat maitset jääb tunda, seda parem. Selleks läheb vaja samaväärselt happerikast kastet, mille loomulik magusus paneb kõik nüansid särama.
Värskete salatite juures on üheks peamiseks maitse ja aroomi mõjutajaks kaste. Kui see on lame ja ilmetu, pole ka suurepärastel põhikomponentidel mingit lootust oma parimat maitsevormi näidata. Esmalt vali salatiõliks mõni suurepärane oliiviõli – näiteks Kreekast või Provence’ist, aga ka Liguuria oliiviõlid on eriliselt maitsetihedad. Kui sul on happelise koostisosana kastmes naturaalne äädikas, siis kasuta selle maitse tugevdamiseks suviti vaarikaid või teisi pehmeid marju. Äädikaks vali kas vaarika-, õuna- või hele palsamiäädikas, viimasesse saad ehitada palju erinevaid maitseid. Näiteks jäta vaarikad palsamiäädikasse paariks päevaks maitsestuma ja püreesta kõik enne kastmesse lisamist läbi. Naturaalne äädikas toob tomatite magususe eriti hästi välja.