Vanas-Roomas oli vaja tööinimestel lõunapausil käigupealt süüa ja nii hakati tänaval või turuplatsil kiirelt valmivat toitu pakkuma. Kiirus ja tõhusus olid olulised ka tuhandete Rooma sõdurite toitlustamisel, kes vastavalt olukorrale operatiivselt oma asukohta vahetasid. Seega võib öelda, et vajadusest välja kasvanud kiirtoit, et ole sugugi tänapäeva leiutis!

Burgeripäeva ja nädalavahetuse alguse tähistamiseks valisime välja mõned järeleproovitud ja heaks kiidetud burksiretseptid Oma Maitse põhjatust arhiivist.

Burger ei pea olema sugugi rasvast tilkuv plönn. Saab teha tervisliku ja miksida kokku omale meelepäraseid kihte. Grilli puudumisel saad sama tulemuse malmist grillpannil. Aja pann alguses hästi kuumaks, siis keera kuumus keskmisele tasemele, lisa õli ja grilli.

Kõigepealt muidugi klassikud: Klassikaline veiselihaburger ja Kodune hakklihaburger lambahakklihast.

Mehistele meestele valmista aga raudmehe burgerid punapeedi ja lihaveise hakklihaga. Rohumaal kasvanud lihaveise liha on väärtuslik oomega-3-rasvhapete allikas, peet omakorda annab rauda. Neid kotlette süües võib olla kindel, et tervis püsib raudne.

Kui tahad pisut peenutseda ning sööjatele muljet avaldada, värvi burger mustaks: Must burks rebitud lihaga .Vau!-efektiga burger, mille vahelt saad haugata mahlast rebitud liha ja punasekapsasalatit. Burgeri valmistame aga erilisel tangzhong’i meetodil — nii on saiaküpsetus populaarseks saanud kogu Aasias.

Mulje avaldamiseks ja näitamiseks, et oled viimaste toidutrendidega kursis, valmista hoopis sotsiaalmeedia hitti Ramen-burgerit.