Koduõhtusöök Arina, Carlose, Eriku ja Leonardoga. Korraldaja: Red Global MC Chapter Estonia

Korilase Köök: jätkusuutlik brantš
Laupäev, 7. aprill kell 11.00–13.00
Pühapäev, 8. aprill kell 11.00–13.00 ja 14.00–16.00

Menüü tooraine on 90% ulatuses pärit kohalikelt tootjatelt, kes sarnaselt Korilase Köögile evivad mahedat maailmavaadet. Kõike seda muidugi teatud piirangutega, kuna teatavasti oliivi- ja apelsinipuud meil ei kasva ning neid on põhjamaises kliimas keeruline asendada. Toidu valmistamisel lähtutakse tooraine säästlikust kasutamisest. Me ei koori peeti, järgi jäänud munakoortega rikastame peenramaal lume alt sulavat mulda ning kuivanud leiba ei viska ära, vaid röstime mõnusaks krõbedikuks. Lihtne ja loogiline – säästlik sulle, meile ja keskkonnale.

„Saame tuttavaks!“ Süüria ja Aafrika toidu töötoad
Teisipäev, 3. aprill kell 17.30 – Aafrika toidu töötuba ja õhtusöök
Neljapäev, 5. aprill kell 17.30 – Süüria toidu töötuba ja õhtusöök

“Saame tuttavaks!” on Eesti Pagulasabi, Johannes Mihkelsoni Keskuse ja Tartu rahvusvahelise maja ühisprojekt, mille jooksul korraldatakse 45 erinevat üritust üle kogu Eesti, kus kohtuvad rahvusvahelise kaitse saajad, Eestis elavad välismaalased ja kohalikud inimesed. Seekord on “Saame tuttavaks!” projekti meeskond otsustanud korraldada Tallinn Music Week’i raames koguni kaks erinevat eksootilise toidu töötuba. Töötubade osalejatel avaneb võimalus õppida selgeks kas Aafrika või Süüria retseptid, kokata koos ning seejärel mõnusas õhkkonnas valminud toitu süüa. Tule ja saa tuttavaks meie kokkadega — Süüriast pärit Alaa’ga ning Nigeeriast päris Sherif’iga.

Süüria toidu töötoas valmistame seekord kõikide lemmikuid — hummust ja baba ganoush’i, täidetud viinamarjalehti ehk dolma’t ning bulgur’it shakriya jogurtisupiga (supis on kanaliha, palun anna meile teada, kui oled taimetoitlane!). Kohvi või tee kõrvale saab nautida baklava’t ning katayif’it.

Aafrika toidu töötoas valmistame aafrikapäraseid ube, praetud jahubanaani, gizzart’i kanarooga, puff-puff maiustusi ning hibiskuse jooki zobo’t.

Kõik töötoas osalejad saavad kaasa valmid roogade retseptid, et midagi meelest ei läheks! Üritus toimub inglise keeles, vajadusel aitavad meie vabatahtlikud töötuba eesti keelde tõlkida.