Farmi menüüs on praetud koha koorese kartulikreemi ja Hollandi kastmega. Vutt tuleb varsti Korsaari uude menüüsse.

Kumma toorainega tunned ennast mugavamalt?

Koha on mõnus õrn kala, ent ka vutt ei anna oma lihatekstuuri ja maitse poolest alla. Mõlemad on tuttavad. Treenides avastasin üha rohkem nende toorainete omadusi ja võimalusi ning jõudsingi maitsetippu, mida soovisin saavutada.

Keda pead suurimaks konkurendiks?

Tegelen Bocuse d’Ori treeningute ja restoranidega, konkurentide peale ei ole mõelnud. Jõudu kõigile chef'idele!

Mis toiduaine peab sul alati kodus olema?

See, mida hooaeg toob.

Milline on su lemmiksöök?

See sõltub tujust, ilmast ja paljust muust.

Kes on su kokaeeskuju(d)?

Tegelikult mingit eeskuju mul ei ole, kuid kõige huvitavam tundub ameeriklane Thomas Keller. Temal on palju eri suundumusega restorane, sh klassikaline. Veel üks tubli mees on prantslane Alain Ducasse, kelle kulinaarne stiil väärib tähelepanu. Temast on saanud üks edukas restoraator ja üks rikkamaid kokkasid maailmas. Hea näide on veel Rasmus Kofoed Taanist (restoran Geranium), kes on võitnud Bocuse d’Ori auhinna kolm korda järjest: kolmanda koha, siis teise ja pärast seda unistatud esikoha. Just teda võiksin pidada Bocuse d’Ori võistluse eeskujuks.

* * *

Dmitri on kokahariduse saanud kokanduse kommertskoolist. Ta on peakokk restoranides Beer House, Korsaar, Farm ja Rukis.

Säravad autasud:
Bocuse d’Or Estonia võitja 2010. aastal, esindas Eestit Euroopa eelvoorus Genfis
Riga Open Culinary Cup 2009 Grand Prix
Baltic Culinary Star’s Cup 2009 Grand Prix
Global Chef Challenge 2005, 2007 ja 2009 Eesti võitja
International Kremlin Culinary Cup 2006 II ja III koht