Too lauale see kombo ja veendud kiirelt, et sellest võib sattuda sõltuvusse

 (1)
Too lauale see kombo ja veendud kiirelt, et sellest võib sattuda sõltuvusse
Foto: Tuuli Mathisen

Tatar hakklihaga, tatar niisama pudruna, aga saavutad hoopis teistsuguseid maitsetasandeid, kui lisad tavapärasele tatrale pannil praetud sibula, maksa ja kergelt võis krõbedaks praetud salveilehed. Proovi!

Koostisained

  • 4 portsjonit
2 dltatratangu
 võid
500 mlvett
300 gtükeldatud kanamaksa
3 poolratasteks viilutatud sibulat
 värsket salveid
 soola
 pipart

Valmistamine

  1. Esmalt valmista tatar. Selleks sulata potipõhjas veidi võid ja kuumuta pestud tatratangu seal paar minutit. Lisa siis kuum vesi ning hauta vaiksel kuumusel kaane all pehmeks. Maitsesta soolaga.
  2. Sulata pannil või ning prae sibulat vaiksel kuumusel kümmekond minutit. Lisa maks ning prae mõlemalt poolt mõni minut, kuni see on väljast kuldne ja seest veel veidi vetruv. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta sibul ja maks pannilt ning hoia soojas.
  3. Sulata pannil täiendav kogus võid ja kuumuta, kuni see hakkab kergelt mullitama. Küpseta võis kiirelt salveilehti – ära pruunista! – ning tõsta siis majapidamispaberile nõrguma. Puista peale veidi soola või soolahelbeid. Serveerimiseks tõsta kaussi tatart, sinna peale aseta praetud sibul ja maks ning krõbedaks praetud salveilehed. Serveeri kohe ja soovi korral paku juurde hapukoort.
OM Suvi